Om Kumerle Amps

Oavsett volymen är ljudkvalitén detsamma, tack vare de bästa komponenterna, likaså responsen.

Kumerle Amps

Kumerle Amps är ett företag som drivs av Dario Kumerle, med säte i Landskrona, Skåne.

Företagets syssla är produktion av rörförstärkare med point-to-point teknologi. Förstärkarna tillverkas på beställning och på så sätt kan också skräddarsys efter egna önskemål (enkanalig, tvåkanalig, med eller utan effekt loop mm). VINTAGE LJUD I MODERNT FORMAT!

Varför en Kumerle?

Verktyg för arbetande musiker med den högsta prestanda och behov. Ljudet är jämn i alla frekvenser med tonvis av övertoner, som gör att din spelstil tränger igenom, inte bara på scenen, utan också på inspelning. Ljudet är ”into-your-face”. Oavsett volymen är ljudkvalitén detsamma, tack vare de bästa komponenterna likaså responsen – brukar säga: ”..Snabb som tanken..”

Dario handlöder (handwired) allt själv och därmed kan förstärkarna anpassas, efter just dina behov.

Dario Kumerle

Dario kommer från Zagreb, Kroatien och började sin musikaliska bana efter han blev alldeles tagen av ”Bijelo Dugme” – den största rockgruppen i förre detta Yugoslavien. Gruppens gitarrist och låtskrivare Goran Bregovic inspirerade Dario att börja spela gitarr.

Några år senare startade Darios professionella karriär och vid 17 årsålder som basist i Kroatien medverkade han som basist på sin första skivinspelning, som bär första frukten – hitlåten ”Andrea” som än idag finns på radiolistorna.
Vid 19 års ålder kom erbjudande från gruppen ”Film” där Dario blev medlem och spelade in 2 studioalbum, som sålde platinum “Sunce Sja”, “Zemlja srece” och en live “ZG Rock Forces”.

Karriären bar vidare till Boris Novkovic, med vilken Dario medverkade på Yugoslaviens ”Mello” som resulterade i andra placeringen och resan till ”ABU Golden Kite” festivalen i Malaysien.

I början av 90-talet flyttade Dario till Sverige och byte ut elbasen till elgitarr och sång. Fem år på olika Finlandsfärjor och hotell med bandet ”Festival”. Slutligen bosatte sig Dario i Landskrona, trött på turnélivet. I Landskrona började han arbeta som musiklärare och helgerna var reserverade för uppträde med sitt coverband. Där började Darios sökande efter det ultimata gitarrljudet.

Många speltimmar och ett tiotal förstärkare senare, landade han på en Marshall Super Lead från 1974. Älskade ljudet MEN …. Började med pedaltillverkning och insåg snabbt att det fanns inte lika många övertoner i pedalerna som i Super Leaden. Då kom beslutet att bygga en ny Super Lead för att anpassa den efter sina behov. Slutresultatet blev hans Blonde100 med en ren och en crunch kanal och effekt loop. Den rena kanalen påminner om rena ljudet från USA och crunch ljudet är utformad efter hans Super Lead. Evighetsövertoner, strängseparation och respons snabb som tanken.