Förstärkare

Vid en första blick på Kumerle förstärkare tänker man direkt på förstärkarna från 60- och 70-tals England. Och just det får man och mycket till. Önskar man ytterliggare ”customisering” är Dario alltid intresserad av att skräddarsy den efter dina önskemål.

De angivna prisen är ej det slutgiltiga, då delarna inte kommer från Sverige, utan EU och USA och grundar sig alltid på euros och dollars valutakurs. För ditt pris är du alltid välkommen att kontakta Dario

BLONDE45

Blonde45 är tvåkanalig topp med en “clean” och en “crunch” kanal. “Clean” kanalen är helt ren även på högre volym. Ljudet är värmt och dess ton kontrolleras av en inbyggd “brightswitch” som kan ytterligare anpassas efter dina specifika önskemål. “Crunch” kanalen och hela designen är inspirerad av våra älskade “Plexi” från England men i Blonde45 är målet den första modellen från 1964. Medan “Plexin” behövdes spelas högt Blonde45 kan återge samma upplevelse och känsla med lägra volym vilket är önskvärd för dagens behov. Den är värmare i tonen och naturligtvis rik på övertoner vilket ytterligare förhöjer känslan. Oavsett volymstyrkan låter Blonde45 likadant tack vare sin “point-to-point” utförande. Den har inbyggd ultratransparent FX loop. 

Kan också levereras som 1×12″ eller 2X12″ kombo.

General

Model
BLONDE45 Hand Wired Head
Pris: Ca 3200 EUR
Leveranstid 10-12 veckor

– 45W 2xKT66, 3x12AX7 , 1 x GZ34 (point-to-point)
– two channel amp (clean / dist footswitchable)
– presence, bass, middle, treble, gain, volume, clean (pull bright – for overtones with OD pedals – optional) , master ( pull channel )
– Zero FX loop (on/off switch)
– Dist channel – great strings separation and warmth
– American-like clean channel

BLONDE100

Blonde100 är tvåkanalig topp med en “clean” och en “crunch” kanal. “Clean” kanalen är helt ren även på högre volym. Ljudet är värmt och dess ton kontrolleras av en inbyggd “brightswitch” som kan ytterligare anpassas efter dina specifika önskemål. “Crunch” kanalen är och hela designen är inspirerad av våra älskade “Plexi” från England. Medan “Plexin” behövdes spelas högt Blonde100 kan återge samma upplevelse och känsla med lägra volym vilket är önskvärd för dagens behov. Naturligtvis är den aggressiv och rik på övertoner vilket ytterligare förhöjer känslan.  Älskar du stort ljud är Blonde100 givet val med sin stora “headroom” där volymen inte påverkar ljudkvalitén. Lågt som högt låter Blonde100 likadant tack vare sin “point-to-point” utförande. Den har inbyggd ultratransparent FX loop. 

General

Model
BLONDE100 Hand Wired Head
Pris: 4300 EUR
Leveranstid 10-12 veckor

– 100W 4xEL34, 3x12AX7 , (point-to-point)
– two channel amp (clean/dist footswitcable)
– presence, bass, middle, treble, gain, volume, clean (pull bright), master (pull channel)
- Zero FX Loop (on/off switch)
- Dist Channel – great string separation & warmth
- American-like clean channel

BLONDE100VZ

Blonde100VZ (Vic Zino Modell) är tvåkanalig topp med en “clean” och en “crunch” kanal som delar tonkontrollerna (Bass-Middle-Treble). “Clean” kanalen är skräddarsyd efter Vics önskemål. Med “gain” kontrollen kan den justeras från att vara helren till “crunchig” alla “Malcolm”.  En inbyggd “brightswitch” kan ge ytterligare kontroll över ljudet och kan skräddarsys efter dina specifika önskemål.”Crunch” kanalen hela designen är inspirerad av våra älskade “Plexi” från England. Medan “Plexin” behövdes spelas högt Blonde100 kan återge samma upplevelse och känsla med lägra volym vilket är önskvärd för dagens behov. Naturligtvis är den aggressiv och rik på övertoner vilket ytterligare förhöjer känslan.  Lågt som högt låter Blonde100 VZ likadant tack vare sin “point-to-point” utförande.
Vic spelar den med volymen på 5 (vrålhögt!!!) Den har inbyggd ultratransparent FX loop.

General

Model
BLONDE100VZ Hand Wired Head
Pris: 4300 EUR
Leveranstid 10-12 veckor

– 100 W, 3x12AX7 , 4xEL34 (point-to-point)
– two channel amp (channel I /channel II footswitcable)
– presence, bass, middle, treble, gain, volume, clean (pull bright), master (pull channel)
- Zero FX Loop (on/off switch)
- Channel I I (Dist Channel) – great string separation & warmth
- Channel I (British-like) clean channel

BLONDE18

Blonde18 är enkanalig topp med line out och “dummy load”. Ljudet är detsamma som i Blonde 100. Inspirerad av våra älskade “Plexi” från England. Medan “Plexin” behövdes spelas högt kan Blonde18 återge samma upplevelse och känsla med lägre volym vilket är önskvärd för dagens behov. Naturligtvis är den aggressiv och rik på övertoner vilket ytterligare förhöjer känslan. Perfekt val för dig som vill ha den hemma bredvid datorn för skapande stund eller inte vill bära tungt.

General

Model
BLONDE18
Pris: 2300 EUR
Leveranstid 10-12 veckor

– 18W,  2xEL84, 3x12AX7 , (point-to-point)
– single channel amp
– presence, bass, middle, treble, gain, volume
– Fx Loop 

REDHEAD18

Redhead18 är enkanalig topp med line out och “dummy load”. Ljudet är detsamma som i Blonde 45. Inspirerad av våra älskade “Plexi” från England med siktet på den ursprungliga modellen från 1964 – loosare, värmare och rundare i ljudet. Medan “Plexin” behövdes spelas högt kan ”Redhead18” återge samma upplevelse och känsla med lägre volym vilket är önskvärd för dagens behov. Naturligtvis är den aggressiv och rik på övertoner vilket ytterligare förhöjer känslan. Perfekt val för dig som vill ha den hemma bredvid datorn för skapande stund eller inte vill bära tungt.

General

Model
REDHEAD18

– 18W,  2xEL84, 3x12AX7 , (point-to-point)
– single channel amp 
– presence, bass, middle, treble, gain, volume 

Fx Loop – optional